Magamról

1995-ben szereztem kertészmérnöki diplomát, azóta nagyrészt a dísznövény kereskedelem területén dolgozom. Mindig érdekelt az informatika, így "lelkes amatőrként" több mint tíz évig üzemeltettem a munkahelyem rendszerét. 2016 a fordulat éve, elhatároztam, hogy megtanulok programozni.

Rendszeradminisztráció

2005 és 2016 között az elsődleges munkaköröm mellett feladatom volt egy KKV informatikai rendszerének üzemeltetése. Ennek során rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem:

  • Windows Small Business Server 2003 és 2008 (benne Exchange Server, MSSQL Server, Remote Web Workplace és Sharepoint Services) telepítése, üzemeltetése, oktatása, a felhasználók adminisztrációja, támogatása, helpdesk, problémamegoldás;
  • IT infrastruktúra üzemeltetése (szerverek, munkaállomások, notebookok, hálózati eszközök, nyomtatók, szkennerek stb);
  • Integrált vállalatirányítási rendszer üzemeltetése;

Programozás

Ez az oldal 2016 októberében, egy hónap viszonylag intenzív HTML és CSS tanulás után készült. Ezután a JavaScript és a jQuery következett, ennek az eredménye rövidesen látható lesz a Projektek alatt.

Több különböző online tanfolyam segítségével tanulok. Sokat segít, ha különböző módszereken keresztül, különböző felületek segítségével, más és más megközelítéssel körüljárhatom ugyanazt a témát.

Tervek

Elsődleges célom a frontend webfejlesztéshez szükséges tudás elsajátítása. HTML, CSS, JavaScript, jQuery, esetleg AngularJS az alapvető terv. Ezután tovább szeretnék lépni a backend felé.