Legyen Ön is milliomos!

Java asztali alkalmazás Swing grafikus kezelőfelülettel

SQL adatbázis kapcsolat

A játék eredeti változata. Ehhez a változathoz MySql adatbázis szerver és megfelelő egyedi beállítások szükségesek, ezért nem tudom letölthető, kipróbálható formában elérhetővé tenni.

Tervezem egy beágyazott adatbázist használó változat elkészítését, amihez nem szükséges külső adatbázis szerver, de egyelőre gyorsabb megoldásnak bizonyult az adatbázis helyett szerializált listát használó, hordozható változat elkészítése.

Megnézem a kódot (github)

Hordozható változat

A hordozható változat bármilyen számítógépen kipróbálható, természetesen Java futtatókörnyezet szükséges hozzá, ez általában minden számítógépen telepítve van. Ha mégsem, innen letölthető: https://java.com/en/download/

A zip kicsomagolása után a milliomos.jar fájlra kétszer kattintva indítható a játék. A bin mappának a JAR fájl mellett kell maradni, különben a program nem működik! A JAR fájl a bin mappában található fájlból deszerializálja a kérdéseket. Ettől eltekintve a másik változattal azonos a program működése.

A bónusz mappában van egy egyszerű négy alapműveletes számológép és egy hármas amőba (tic-tac-toe) játék. Korábbi Swing-es projektek, nagyon egyszerű, de működő programok, érdemes kipróbálni.

További fejlesztések

Elkészült mindkét változathoz a kérdés szerkesztő funkció, amivel újabb kérdéseket vehetünk fel, a meglévőket módosíthatjuk vagy törölhetjük. A következő verzióban már zene is lesz!

Zenét azonnal! »